Hej Kenny!! Jag hoppas du har det bra! Marcus Perlitz här från Cubase kursen och när vi såg senast i Växjö på Kafé de Luxe.

För en tid sedan så släpptes Hjärtas Gåtbok på Spotify, jag hade aldrig hört den tidigare, och jag började lyssna på denna och jag vet inte när men ganska snart insåg jag att detta var vansinnigt bra! Sedan dess har jag lyssnat på den otaliga gånger, den går på repeat, Detta Album tillhör numera en av dom där Soundtrack of my life, alltså en av dom album som jag ständigt kommer att ha på varje dator jag köper och till varje land jag flyttar.
Det är inte många skivor där, men där är Köln-konserten med Keith Jarrett, där är War of the World med Jeff Wayne, där finns en mäng enskilda låtar av alla de slag, men framförallt finns där musik som jag vet att jag kommer att ha med mig hela livet.

Länge undrade jag också vem som sjöng, jag tyckte att "sångaren" var så vansinnigt bra, jag är ju sångare själv, men denna sångare, som jag inte visste vem det var sjöng både så lätt, med otroligt snyggt med inlevelse, inget tillgjort. En så otroligt bra sång. Och så denna fantastiska frasering... Min pappa älskade Miles Davis och i Miles Davids självbiografi berättar Miles att han lärde sig oerhört mycket om "frasering" av att lyssna på Frank Sinatra. Jag har aldrig egentligen förstått vad Miles Davis menar med detta prat om frasering, frasering är väl frasering.
Förrän nu. När jag hörde hur denna sångare, som jag fortfarande inte visste vem det var uttalade "Hur vill du fly? I fjärran din springare _gnäggar_" så förstod jag plötsligt hur bra, bra frasering kan vara en perfekt kombination av musikalitet och berättande och inlevelse i ett.
Alltså så vansinnigt bra, jag har själv sjungit Erik Axel Karlfeldt hos en av Sveriges absolut bästa sångpedagoger.

Så för att stilla min nyfikenhet på denna fantastiska sångare så kollar jag upp vem det är som sjunger.... och allt pekar på att det är du som gör det.
Alltså jag vet inte hur du tänkte när du gjorde den här skivan men den är så genomtänkt, och så bra.... något av det bästa jag har hört. En klassiker.
Jag har på prov satt på den när jag varit på någon kursgård och alla kommer fram och undrar vad det är för musik för det är så bra.
Jag hoppas att den här skivan får en renesans för den är riktig otroligt bra!

Nu är det så här att min kära Mamma fyller 80 år den 3:e mars så jag skulle vilja beställa och betala två ex av detta Album av dig.
Du får gärna signera den ena CD:n till henne. Min mamma var ju ung på 70-talet och i hennes skivback fanns alltid några album med Kebnekajse så hon kommer älska detta.
Den andra får du gärna dedikera till mig....

Har du något kontonummer eller liknande så kan jag sätta in pengar direkt, eller betala på PG-nummer, men jag har inte Swish....
Jag hoppas att allt är bra med dig!
jag hoppas vi ses snart och hälsa Ditte så väldigt mycket från mig!!!
Allt gott!!!
med vänliga hälsningar
Marcus Perlitz