Back to home

Springlekar & Gånglåtar 1978

Biden från mitt vardagsrum i Penningby

Detta är en ren instrumentalskiva med låtar från spelmansskattekistan, som en fortsättning av Kebnekajse skulle man kunna säga. Inspelad i Studio Decibel, den lilla, på en 8-kanals rull-bandspelare. Gitarren kopplades in i diverse fuzz-boxar, och sedan vidare in i mixerbordet. Inga förstärkare användes. Bas-ljudet görs av en vanlig gitarr inkopplad i en octavider.

Bästa låten "Räven raskar över isen"...?

Inga andra musiker användes här.

Benos Ben 1982

Beno Zeno

Efter att jag lämnade DAG VAG första gången, aug 1981, fick jag av Silence-folket chansen att göra en egen LP. Vilket ju var rätt hyggligt av dom, eftersom dom egentligen visste att jag gör musik som inte är särskilt lättsåld.
Resultatet blev "Benos Ben", en relativt splittrad platta, med en och annan poäng dock.

Basist är Kofi Enchil, trummis är Vjeko Benson.

2117 m ö h 1996

Me and the devil


I mitten av nittio, ca 95, hyrde jag en ADAT-bandspelare, och for till en stuga strax nordost om Ljusdal. Där startade jag inspelningar av den skiva som sedan, med viss antydan, fick namnet "2117 m ö h".
Helt och totalt instrumental.

Basist ibland är Patrik Boman, trummis är Jörgen Ringkvist och Hassan Bah spelar djembe.

Hjärtats Gåtbok 2001

2001

Sen länge har jag skrivit musik till dikter. Ferlin förstås, Strindberg, Boye, Karlfeldt, Gullberg, Rune Lindström, Jaques Prevert m. fl. Det har blivit närmare hundra stycken under åren, några bra - några mindre bra, men alla med något litet fint i sig.

På denna skiva, med Peter R. Ericsson som producent, finns dkter av Karlfeldt, Boye och Strindberg.

Ganska många musiker är med här. Dom finns antecknade på CD-bookleten.

Psychedelic Dream 2010

In a psychedelic dream

Hösten 2000 startade jag ett så kallat psykedeliskt projekt, Psychedelic Dream, med utrymme för mycket gitarr... Det har blivit som en sorts sammanfattning av mina musikaliska influenser. Jag vill ju föstås tycka att det dessutom har blivit något helt nytt, av alla olika stilar jag passerat.   I det här sammanhanget skriver jag texter huvudsakligen på engelska. På denna platta finns en del av den musiken presenterad. Utgiven pä egna skivbolaget "Blue Color Stone"

Basist, när jag inte spelar själv, är Colin Campbel och trummisen är Frank Sanderson.

Brinner 2014

Mig bränd i lera


Detta är den senaste plattan. Här finns några av mina bästa låtar hittills. Lyssna på t.ex. "Brinner", titelspåret, eller "Liksom en fånge"!

Den släpptes 17:e maj 2014. Platta nr 2 på egna bolaget!

Trummisar är: Frank Sanderson, John Doyle, Klell Gustavsson och Kenneth Björnlund. Bill Öhrström spelar congas.


Design & s v, m.m. © Q-cumber altar 7